Recepty s múkou

Konopná múka, ktorá sa získava pomletím výliskov za studena lisovaných konopných semienok, má celý rad výhod:
- neobsahuje lepok, a preto je vhodná pre ľudí s celiakiou
- má vysoký obsah ľahko stráviteľných globulínových bielkovín edestínu a albumínu, všetkých esenciálnych aminokyselín a vlákniny
- obsahuje nezanedbateľné množstvo dobre vyvážených mastných kyselín, a množstvo antioxidantov a prírodných fytosterolov
- je vhodná pre tých, ktorí si strážia množstvo karbohydrátov v strave

Pri pečení ju zmiešajte s pšeničnou, ražnou, kukuričnou alebo sójovou múkou. Konopná múka je pomerne ťažká, preto ju do kysnutého cesta treba pridávať v množstve maximálne 20% - ak nahrádzate klasickú pšeničnú múku vo vlastných osvedčených receptoch, odporúčame začať opatrne (pomer 1:7), a len postupne experimentovať s väčšími množstvami. Pri pečení s konopnou múkou je dôležité ustrážiť čas pečenia, pretože múka dodáva jedlám tmavohnedú farbu.
Tak neváhajte, pridajte vašim obľúbeným receptom zdravú alternatívu plnú chuti, akú poznali už naše prababičky.